måndag 22 mars 2010

klokt!

Skönheten finns i betraktarens öga



Denna vildpelagon tycker jag är vacker i all sin knotighet, köpte den på trädgårdsmässa i Malmö förra året...och nu har den övervintrat i min källare...tänkte att den snart skulle bli fler pellisar, ska ta sticklingar av den.

Mari

lördag 20 mars 2010

Vårstädning av uterummet!



Ja förra helgen började vi vårstäda uterummet...riktigt skönt därute soliga dagar. Lilla O och jag satt där en dag och gungade gungstol, härligt!


Det pysslades en hel del och pyntningen har fortsatt idag. Har påskat till det lite, men är inte riktigt klar så de bilderna kommer lite närmre påsk!




I morgon kommer det en trevlig tjej hem som sälger ekologiska barnkläder...det ska bli spännemde...hon har även ett och annat plagg för vuxna!


Förra helgen innehöll även lite kruktvätt inför årets odlingssäsong...tillbringade en bra stund i duschen med mina krukor när Anders och lilla O var på promenad. Är det någon som har ett bra "tvätta krukor" tips till mig blir jag glad, som inte inefattar en jordig dusch.









God Lördagskväll!














fredag 12 mars 2010

Önska sig kan man




Inför födelsedagen är jag en person som alltid har en lång önskelista...har önskat mig några trädgårdsböcker av svärmor detta är en annan bok som jag skulle glädjas av att ha i min ägo.



Annat tädgårdsaktigt som står på önskelistan är glaskupa, planteringsbänk i metall och förstås presentkort på Träslövsträdgård och Felix Lundgren...ja önska kan man ju alltid.

Viktigare är att vi mår bra, jag hoppas ni får en fin helg!

Mari

onsdag 10 mars 2010

Pelagonerna


Ja några överlevde vintern det är jag glad för, andra gjorde det inte tyvärr:(


Visst jag skulle tagit ner dem i källaren lite tidigare eller ja det var min käre make som till sist gjorde det. Var en aning trötter i höstas med lilla O i magen...tror faktiskt inte att de kom in i värmen förrän efter lilla O kommit till världen....fast jag ska erkänna jag brukar vara lite seg på hösten, trägårdsarbetet är inte riktigt lika kul som på våren!


Jag hoppas i allafall att denna lilla skönhet klarat sig, hon har fått bo inne hos oss kunde inte stoppa ner "angleeyes" i källaren!

Allt gott !

Så sant !!!







-Gruvar du dig för något

-gör det genast!

söndag 7 mars 2010

Veckans "klokord"









"Var beslutsam när du funderar på att göra något gott"












En god vän gav för många år sedan en ask till mig med tankekort, jag vill dela med mig av dessa och andra små "klokord", "sanningar", "tankar" och "citat" till er och börjar därför skriva veckans klokord.


Håll till godo!

Vinter/Vårpromenad




Igår hade vi en fin dag enligt mitt tycke den inehöll bland annat en Vinter/vårpromenad...bjuder på lite bilder från den



Svanen en vacker fågel och kanske ännu lite vackrare med ett vitt landskap i bakgrunden...



måndag 1 mars 2010

Nu är det på gång!!!

Första Mars, härligt nu kommer våren! Tomaterna har börjat se vårens ljus där det tittat fram ur såjorden...Lilla O och jag har plaskat runt i vattenpölar i helgen hoppas att all snön smälter bort fort!

Förberedde lite för att den första vårplanteringen ska få ta plats på trappen igår men jag får nog vänta en liten tid till...jag vill ju inte att de första vårblommorna aldelles ska förfrysa sig.



Har gjort lite innesysslor i helgen, syr lite dregellappar till Lilla O, vår älskling utvecklas hela tiden det är så underbart att se. Igår skrattade hon högt och vände sig från mage till rygg. Även om detta är min trädgårdsblogg kan jag inte undvika att skriva om henne, hon som är viktigast i världen för mig, vår dotter!

Detta ska bli en härlig pippitröja till Lilla O







I väntan på att det ska gå att plocka färska örter i köksträdgården kan man alltid njuta av dem i köksfönstret!