onsdag 14 mars 2012

TrädgårdsTV

Råkade zappa in på ett trädgårdsprogram precis, Njutbara trädgårdar på SVT 2. Det verkar vara ett trevligt program. Jag som inte ser så mycket på tv har en förmåga att missa även trädgårdsprogrammen. Har det här gått länge? Nästa vecka skulle det handla om frukt.

I helgen som gick blev det lite trädgårdsfix, tanken är att vi ska ha lite mer stora vår-rensningen med tippenbesök nu till helgen så vi håller tummarna för fint väder.

Sen är det ett måstegöra som måste göras...krukrengörning, lerkrukor, plastkrukor, tråkigt. Har ni något system för det?

Mari

fredag 2 mars 2012

Sol enda in i hjärteroten

Ja så kändes det idag, hoppas på en härlig vårdag i morgon med för jag och lilla O har planer på att tillbringa många timmar i trädgården (A jobbar).

Till person är jag så där dumt prestaionsinriktad så det liksom inte blir bra, inte för mina närmsta och inte för mig själv. Har tendenser till detta även när det gäller att trädgårdera. Vill att det ska se ut så där som jag vill att det ska se ut med en gång, fast förloppen ju liksom är halva njutningen. Nä nu ska jag försöka backa från prestationer och låta trädgården vara ett njuta rum, JA så gör jag det blir bra!

vill citera Anna Karin Medin   " Det finns en trädgård som är den vara punkten i ditt växlande liv, i din innersta verklighet.
Du odlar för hoppets skull för glädjen att finnas till. Där gror nya tankar där växer hoppets känslor.
Du är trädgårdsmästaren ditt arbete kan skapa den goda jordmånen, förutsättningar för liv."





Mari