lördag 8 oktober 2011

Örter för vinterförvaring

Tänkte ta vara på lite örter inför vintern. Timjan ligger nu i frysen, salvia och rosmarin på torkning. Hur gör man med persilja? Tycker det borde fungera att frysa den med.

Hur brukar ni göra? Tips på kryddblandningar?





Funderar på om jag ska gräva upp rosmarinen eller om jag ska försöka täcka över den i landet....


Hoppas ni får en skön Söndag!

3 kommentarer:

  1. Persilja går jättebra att frysa. Stjälkarna för sej. Bra smakförstärkare i soppor. Hälsningar Christina

    SvaraRadera
  2. Persiljan i frysen som sagt, om man inte tycker om grässmaken den får som torkad....Timjan brukar jag torka. Du kan väl göra flera olika kryddblandningar och testa, själv brukar jag lägga dom var för sig och blanda sedan när jag lagar något smaskens. Rosmarinen skulle jag grävt upp om jag var som dej. Här i Falkenberg har vi i regel inte rosmarinklimat tyvärr.

    Saknade dej igår!!

    SvaraRadera
  3. Håller med Annette.
    Jag brukar hacka persiljan och frysa i en plastpåse så är det bara att ta upp och ta det mn behöver och så ner i frysen igen med resten.
    Rosmarinen ska du gräva upp. Har en gång försökt att övervintra ute men det gick inte även om den stod väldränerat och övertäckt med löv och granris.

    Kram
    Anna

    SvaraRadera