tisdag 31 maj 2011

Pelargoner är en fröjd

Idag kom det ett paket från Rockdala med pellisar 3 till mig och 2 till svärmor.


Lerkrukorna ligger i blöt för ikväll ska de små raringarna planteras



Ardwick cinnamon, P. Gibbossum och P. Sidoides



Mari

söndag 29 maj 2011

Fikonet Fiona

När jag fyllde år fick jag penagar av kkära morboror och hans fru (som för övrigt är tidigare ägare av trädgården, ja huset med förstås) Köp en blomma till trädgården stod det på kortet. Det har jag gjort, Detta är Fiona som har fått flytta in i växthuset...Nu behöver jag alla råd jag kan få (eftersom jag misslyckats med övervintring av två fikon träd tidigare) för denna lilla planta ska minsann trivas hos mig och bli ett ståtligt exemplar.






En liten bild från växthuset bjuder jag också på.




Mors dag, idag roligt att få uppvakta och bli uppvaktad tycker jag!



Fick ett grönt paket på sängen avlilla O och Anders, som bara var lite öppnat. Det var bodybutter i :-) gör gott för min smått hysteriskt torra hud.



Kram till er alla!

fredag 27 maj 2011

Fredag och över 3000 besökare

Nu är det fredag kväll och jag njuter av att sitta en stund vid datorn med en kaffekopp medan lilla O läser i sina böcker. Veckan har varit hektisk med en liten krasslig tös här hemma, Nu hoppas jag att hon är på bättringsvägen.




Jag beklagade mig för mina vänner i Vresrosorna över att citonmelissen strukit med i år igen. Anna (se hennes blogg rosenvit) sa att vänta och se, det kanske kommer en fröplanta. Mycket riktigt här är den i stenläggningen :-)







Jag såg att det har vait en hel del besökare här i veckan...blir så nyfiken på vem ni är som tittar in. Nu har jag passerat 3000 stecket i besökarantal.



Önskar er en fin helg jag hoppas på uppehåll i allafall i några timmar under morgondagen så jag hinner se över mina land.



Kram <3

tisdag 24 maj 2011

Vallmo

Vallmokjol i sommarsol, vallmodans i måneglans vallmomun sidentunn, vallmoröda blommor glöda vallmovild vallmo mild vallmo vind mot Majas kind


Visst är Lena Anderssons texter ljuvliga

Nu blommar det vallmo i trädgården

Kan undra om dessa blad är vallmo som jag sådde i höstas? Och då menar jag inte våtarven i bakgrunden :-)

kramelikram





söndag 22 maj 2011

Har träningsverk i lauren



Varför? Jo för att jag har plockat sådana här små raringar i massor...fick köpt ett nytt rotogräsjärn på blomsterlandet.



Tycker egentligen de är fina men jag vill inte ha dom i gräsmattan, så det så.


Mari

tisdag 17 maj 2011

Uppdatering...

... Det blommar minsan lite överallt i trädgården!



Smörboll





Nejlikerot






Allium hrm ja vanlig



Dubbel vitsippa (Tack Jeanette)

Nu har tomaterna fått ta plats i murhinkar i växthuset, gurkan har också fått flytta dit. Hoppas på riklig skörd...jag brukar ofta få gula blad på tomaterna, funderar på om det är för att jag ibland glömmer stänga växthuset på natten???

Vi hade vår tredje Vresrosträff för säsongen förra veckan. Tack Lotta! Vi är sju rysligt olika tjejer som har toktrevligt ihop. Temat den här gången var trädgårdsböcker och som tur var hade vi nära till Anettes bibliotek :-) Ska snart gå och lägga mig och läsa Refugium lånad av Anna.
Nästa träff ska vi tillbringa hos Anette med tema latinska namn.

Nattinatt